Inzicht in tunneling van kaarsen

Brandt je kaars ongelijkmatig, met een 'tunnel' rond de lont in plaats van van rand tot rand? Dit verschijnsel, ook wel 'tunnelling' genoemd, is iets waar alle kaarsenliefhebbers wel eens tegenaan zijn gelopen.

Ook al kan kaarsentunneling lelijk zijn en leiden tot wasverspilling, het is volkomen normaal en kan vermeden worden met de juiste verzorging van kaarsen.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van kaarsentunneling?

Verschillende factoren kunnen leiden tot het tunnelen van kaarsen en inzicht in deze factoren zal helpen bij het voorkomen ervan.

  • Onregelmatige brandtijden: Voor een volledige, gelijkmatige verbranding moet je ervoor zorgen dat je kaars lang genoeg brandt om een plas gesmolten was te vormen die de randen van de kaarscontainer bereikt. Als je je kaars te vroeg uitblaast, kan dit leiden tot tunnelvorming.
  • Onjuiste lontmaat: Tunnelvorming wordt vaak veroorzaakt door het gebruik van een lont die te klein is voor de hoeveelheid was of de grootte van je kaarsvat. Een kleine pit kan de was niet voldoende smelten van rand tot rand, wat leidt tot tunnelvorming.
  • Ongeschikt wasmengsel: Het type was dat wordt gebruikt kan ook bijdragen aan de tunnelvorming. Bijvoorbeeld, onze A27 Performance Soy Blend is 'harder' met een hoger smeltpunt, ideaal voor warmere klimaten, pilaarkaarsen of wax melts. Ondertussen, onze A05 CocoSoy is 'zachter', perfect voor containerkaarsen en koelere omgevingen. Zorg ervoor dat je een wasmengsel kiest dat past bij het doel van de kaars om tunnelling te helpen voorkomen.

Een tunnelkaars repareren

Folie methode
Folie methode

Een ingegoten kaars repareren Je kunt een ingegoten kaars op verschillende manieren corrigeren, bijvoorbeeld met een heatgun om de ongebrande was te smelten. Wij van Antwerp Luxury Candle Supplies geven echter de voorkeur aan de aluminiumfolie methode.

Bij dit proces wordt aluminiumfolie gebruikt om een koepel rond de bovenkant van de kaars te maken. Deze koepel reflecteert warmte op de onverbrande was, waardoor deze smelt en zich bij de al vloeibaar wordende wasplas voegt. In plaats van een lange uitleg, hebben we een korte videogids samengesteld om je het proces beter te laten begrijpen.

Tunneling van kaarsen voorkomen

Zoals het spreekwoord zegt: 'voorkomen is beter dan genezen'. Hier zijn enkele maatregelen om kaarsentunneling te voorkomen:

  • Zorg ervoor dat u de de juiste lont voor de grootte van je kaarsenpot - voer altijd tests uit!
  • Kies een Wasmengsel dat past bij het type kaars die je aan het maken bent.
  • Vermijd overbelasting van je kaars met dikke, dichte geurolie, waardoor het moeilijk kan zijn om de was door te branden.

Wanneer u uw kaarsen verkoopt, herinner uw klanten er dan aan dat ze ervoor moeten zorgen dat ze van rand tot rand branden. U kunt een etiket of een briefje met brandinstructies toevoegen.

Download en gebruik tot slot onze gratis testformulier. Het is een geweldig hulpmiddel om je kaarsenmaakproces te optimaliseren en te begrijpen hoe je de beste resultaten behaalt.

Als je nog meer vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op!

Winkelwagen